Hanger Transformatie

In een tijd waarin zoveel zo anders is dan wat we gewend zijn, herkennen heel wat mensen dat als een uitnodiging om te veranderen, te transformeren.

Het inspireerde me om een hanger te maken met een houten kraal en een libelle.

Hoewel elke boom een eigen energie heeft en je dus aan elke houtsoort specifieke eigenschappen kan toekennen, hebben alle bomen een aantal zaken met elkaar gemeen: ze zijn geaard. Hun zichtbare kruin weerspiegelt hun onzichtbare wortels. Ze volgen de natuurlijke flow en transformeren jaar na jaar van bloei naar rust en weer terug. Als er één element is dat de universele levensstroom kan weergeven, is het wel hout.

De libelle is een symbool van transformatie. Luchtig en flexibel, speels en vrolijk vliegt ze de verandering tegemoet. Soms wordt beweerd dat de libelle staat voor de diepere betekenis van het leven, voor wat niet meteen zichtbaar is maar wél speelt in onze dagdagelijkse realiteit.

Conclusie: de houten kraal en de libelle versterken mekaar in hun werking. Ze verwelkomen allebei verandering, transformatie en zijn er levende voorbeelden van. ?