Wie is Mamanneke?

Mijn naam is An Bollansée (°1977), vrouw van Harmen en thuismama van twee geweldige dochters Gwen (°2010) en Maya (°2011) en twee fantastische zonen Aaron en Noah (°2014).

In 2012 begin ik met bloggen over hoe ik het moederschap ervaar. Gaandeweg vertel ik ook over andere dingen die me bezig houden.

‘Jij moet een boek schrijven,’ hoor ik wel eens.
In februari 2017 verschijnt ‘Leven(d) langs de zijlijn – het verhaal van Jarmilla’, gevolgd door ‘Leven(d) langs de zijlijn – het verhaal van Xander’ in september van datzelfde jaar. Aan het derde (b)Engelverhaaltje wordt volop gewerkt.
Ook mag ik een bijdrage leveren aan ‘Kwetsbaar Krachtig’ (2018) en ‘Khebzin’ (2019), beide uitgegeven door de Wonderschrijverij.

Na heel wat gezondheids- en andere uitdagingen krijg ik eind 2019 eindelijk een diagnose die de lading dekt. Goed nieuws want een hele opluchting. Er is ook minder goed nieuws, want er is geen medicatie die me weer gezond kan krijgen. Ik mag aan de slag mét mezelf, in plaats van het – ondertussen kenmerkende en ook zo uitputtende -‘vechten tegen’.

Hoe dan ook heb ik nood aan meer balans, aan iets dat een tegengewicht biedt aan dat niet meer mee kunnen. Een terugblik op mijn kindertijd wakkert het verlangen aan om me weer meer bezig te houden met wat ik toen zo graag deed: knutselen, verhalen schrijven en illustreren, lezen, zingen en dansen. In deze levensfase vertaalt zich dat in haken, breien, juweeltjes maken, schilderen, en regelmatig iets nieuws uitproberen.

Het is mijn overtuiging dat daarin de sleutel ligt voor mijn herstel.