#Khebzin…

(getuigenis voor de besloten Facebookgroep WonderWijven)

Juni 2018. Filmpjes van dansende wenkbrauwen. Rode wijn en pure chocolade en een geluidsfragment op SoundCloud. Mijn nieuwsgierigheid is geprikkeld en ik druk op het play-symbool op mijn schermpje.
‘Een erotisch verhaal schrijven?! Dat durf ik in geen 100 jaar!’ roept de – door mezelf – klein gehouden versie van mij.
‘… dus doe ik het!’ vult dat andere deel aan, het stuk van mezelf dat wil uitbreken, wil uitvliegen en me mijn plaats wil doen innemen.

Na twee aanzetten die nergens toe leiden, zie ik in gedachten iets dat lijkt op een ‘wat als…’-aflevering. En ik ben vertrokken. Het wordt fictie, voortgeborduurd op een heel klein stukje realiteit. Het is romantisch, bijna met die prins en dat witte paard! En te braaf geschreven, zo blijkt. Ik ga aan de slag met de opbouwende kritiek van Birgit. Na nog wat heen-en-weer gemail, schuiven met het heden en verleden in mijn verhaal en het genieten van de voordelen van een portie vrouwelijke wispelturigheid, geraken alle puntjes op de i’s. Wat een heerlijk proces toch, van eerste aanzet tot afgewerkt verhaal.

Als kers op de taart mag ik met mijn voluptueuze lichaam, gehuld in zwarte lingerie, ook nog voor de lens van Elvire. Nog niet zo gek lang geleden had ik dat echt niét gedaan. Veel te lang heb ik mijn lijf niet graag gezien, ook niet geluisterd naar de boodschap die het eerst fluisterde en tenslotte schreeuwde. Wie kan er nu houden van een ziek lichaam dat alleen maar voller lijkt te willen worden, ongeacht wat je ook onderneemt om die hatelijke BMI naar beneden te krijgen? Ik, zo blijkt. We vonden elkaar terug, mijn lijf en ik, en sloegen de spreekwoordelijke handen in elkaar. Jawel, ik hou van mijn lichaam. Hoewel ik tijdens de fotoshoot moeite had om uit mijn hoofd en in mijn gevoel te geraken, slaagde Elvire er dankzij haar bijzondere aanpak in om prachtige beelden te maken. Wanneer ik die laat zien aan manlief liegt zijn reactie er niet om. De foto die in het boek staat, krijgt later een mooie plaats in ons huis.

Dat persoonlijke proces wordt ook gedragen en liefdevol ondersteund, niet alleen door boekenbouwer Birgit Krols, opperWonderWijf Marijke Fonteyn, poëtische beeldentemmer Elvire Van Ooteghem en erotische counselor Ann Cuyvers , maar eveneens door de tientallen co-auteurs. Allemaal vrouwen zoals jij en ik, met vertrouwen en onzekerheden, met een hele rugzak aan bagage en een groot hart. Meewerken aan dit boek verbindt ons op een bijzondere manier. Ooit in het leven geroepen om praktische redenen (een vlotte communicatie) groeit de besloten facebookgroep uit tot een veilige ont-moet-ingsplaats. Eentje die nog lang mag voortbestaan na de geboorte van ‘ons’ prachtige boek.

Dankbaar ben ik. Voor het niet durven en toch doen, voor de groei door het zo mooi begeleide schrijfproces, voor het op beeld gevangen bewijs van de hervonden connectie met mijn liefste lijf. En voor de bezielde verbinding met al die schitterende vrouwen. ???

Ben je benieuwd naar de erotische en sensuele verhalen en de duizelingwekkend prachtige foto’s? Terecht! ?
Bestellen kan je via www.khebzin.be.