Nieuwjaarsbreisels

Het is een traditie geworden: met Kerst ligt er leuks onder de kerstboom en met Nieuwjaar een nieuw, door mama gemaakt breisel. Zo hebben onze kids alle vier een gehaakte omslagdoek, onze meisjes kregen al een gebreid setje met trui en bijpassend rokje en ze hebben allemaal al heel wat zelfgemaakte truien versleten. Voorlopig zijn ze nog heel blij met zo’n geschenk.

Dit jaar maakte ik voor Aaron en Noah een blauwe hoodie met reflecterende draad, voor Maya een zwarte glittertrui waarin wol verwerkt zit die mijn mama kreeg een half jaar voor haar overlijden en voor Gwen een gestreepte paarse trui-jurk die deels werd gebreid met wol van een trui die mijn mama nog had uitgehaald. Breiwerkjes met een nog hogere emotionele waarde dan anders, dus. 🙂

De gebruikte patronen? Euh… geen. Deze drie verschillende patroontjes ontstonden gaandeweg terwijl ik aan het breien was.

Misschien schrijf ik ze wel eens uit om ze als gratis downloads op deze website te zetten.

En de Nieuwjaarscadeautjes, ze worden gedragen. 🙂