Laat ons me z’n allen magie creëren!

Vanmorgen verwelkomt Facebook me met een herinnering van zes jaar geleden:

Bron: www.facebook.com/DalaiLamasCat

Meteen voel ik hoe toepasselijk ik de afbeelding vind. En dan tokkelen mijn vingers woorden tevoorschijn:

“Laat ons met z’n allen magie creëren. Gewoon door hier het beste van te maken voor onszelf en daardoor ook voor elkaar.

Ik zie zoveel verschijnen over de huidige situatie: dat het virus gecreëerd is en ingezet wordt om de bevolking nog meer onder de duim te krijgen, dat er bewust angst wordt verspreid in de samenleving, dat het allemaal overroepen is en er nog altijd meer mensen sterven aan een gewone griep, …
Aan nadenken of daar iets in zit, wil ik mijn energie niet geven. Als nadien blijkt dat deze maatregelen erover waren dan ben ik liever té voorzichtig geweest, al spreken de cijfers en de ervaring van regio’s die ons voorgingen dat tegen.

Deze situatie geeft ons allemaal de kans om te handelen met zorg en liefde, niet enkel voor onszelf en onze geliefden, maar bij uitbreiding ook voor alle anderen. Hoe mooi is dat?!
Hoe vaak krijg je de kans om iets te doen dat rechtstreeks het welzijn van de hele mensheid dient? Hoe dikwijls kan je de meest gedeelde en diepst gemeende wens aan iemand anders – een goede gezondheid – niet enkel in woorden maar ook door je daden overbrengen?

Nee, het ís niet gemakkelijk. Het vergt van iedereen opofferingen, het vraagt aanpassingen, grote voorzichtigheid, een verandering in focus en in gedrag. We gaan buiten onze comfortzone. En dat kan eng zijn, confronterend en soms echt onaangenaam.

De laatste keer dat ik zo stevig uit mijn comfortzone ging, was tijdens onze periode van dakloosheid in 2015.
Ik wéét hoe het voelt als alle lagen van de ajuin eraf gaan tot enkel jij, open en bloot, ontdaan van alle mogelijke beschermlagen en camouflage, nog overblijft. Ik weet ook dat je dan jezelf weer mag ontmoeten in de puurste vorm. En dat is – hoe eng en pijnlijk het ook kan zijn – zo’n magisch geschenk!

Liefste allemaal, laat ons zorgen voor onszelf en elkaar, laat ons in verbinding blijven via sociale media en alle communicatievormen die we ter beschikking hebben, laat ons dit samen doen vanuit ons hart. We kunnen dit.”

????❤️?????♥️????