Connectivity – verbondenheid

Covid-19 vraagt ons om ons denken en ons gedrag te veranderen. Niet gemakkelijk en de ene mens heeft er al meer moeite mee dan de andere.

Na de videocall met de kids – bij ons thuis – en mijn ouders – vanuit hun huis – is het heel duidelijk: ook al gaan we door een periode waarin rechtstreeks sociaal contact even not done is, de verbondenheid blijft dezelfde. Of misschien mag die zelfs dieper groeien dankzij deze uitdagingen.

Vanmorgen kreeg ik een duidelijk beeld voor ogen van zovele mensen, of ze nu alleen wonen, met een partner, met hun kind(eren), met of zonder huisdieren. Ze vormen de stippen(groepjes) op het canvas.

We zijn allemaal verbonden met veel meer mensen dan we vaak denken. Het hart vertegenwoordigt alle mensen die op een alternatieve manier in je leven zijn, via social media, als digitale of analoge pennenvriend(in), …

Op die 49 cm² kon ik onmogelijk alle mensen in mijn leven weergeven met een verfdot. En het hart telt ook een pak minder stipjes dan de mensen met wie ik me dankzij het wereldwijde web verbind.

Het toverde een glimlach op mijn gezicht en mijn hart werd er warm van… ik ben verbonden. En jij ook. ?