Vier mysterieuze boekjes

Gisteren werden ze geleverd! Vier heerlijk nieuwe, nog helemaal lege, gelinieerde notitieboekjes in A5-formaat.

Betrapt, ik ben inderdaad zo één van die wezens die helemaal gelukkig kan worden van een nieuw schriftje of notaboekje. Alleen al de mogelijkheden die zo’n kleinood met zich meebrengt!

Deze vier exemplaren zijn echter nòg bijzonderder. Dat zie je niet aan de buitenkant, hoewel ik die ook heel mooi vind. Het uitzonderlijke eraan zit ’em binnenin, althans dat is het plan.

De bomma van manlief, waarvan we eind maart afscheid namen, liet hem een schriftje na. Daarin pende ze af en toe neer wat ze met hem meemaakte. Dierbare herinneringen voor manlief. Wàt een prachtig geschenk. En wat een mooi idee!

We hebben aan een half woord genoeg, hij en ik: dit willen we ook doen voor onze kinderen.

Mijn eerste schrijfsel in elk van de vier boeken is een feit. Voor mezelf beslis ik meteen om ze enkel vast te pakken wanneer ik iets wil delen met de toekomstige versie van mijn kids. Een vorm van nalatenschap die de waarde van het object waarin het is opgeslagen overstijgt.

Ik ben nu al benieuwd wat het later met hen doet wanneer ze erin lezen… ?