Een (her)ontmoeting met waterverf

Begin februari… tijd voor een herontmoeting met waterverf. Het roept me al een tijdje: de verfnapjes, de penselen en het fijne, dikke papier.

Ik besloot iets uit te proberen dat ik ooit zag op YouTube. Dat ik geen haardroger gebruikte (om ervoor te zorgen dat de vorige laag echt helemaal droog is alvorens aan de volgende te beginnen) blijkt duidelijk uit het resultaat. Los daarvan vind ik het een hele leuke techniek waar ik zeker nog meer mee wil experimenteren.

Met een bibliotheek zo dichtbij, ligt het voor de hand om een boek over aquarelleren te ontlenen. Ik koos voor 50x waterverf, avocado, alpaca & co van Lena Yokota-Barth. De volgende werkjes zijn oefeningen daaruit:

Een paar van die schilderwerkjes ontlenen zich voor een bewerking met Canva:

We hebben elkaar snel weer gevonden, de waterverf en ik. En voor de curieuzeneuzen, ik gebruik halve napjes aquarelverf van Van Gogh/Talens.