Wet van de aantrekkingskracht?

De wet van de aantrekkingskracht. Stevig, vind ik die.

‘Wat je aandacht geeft, groeit.’ en ‘Wat je uitstuurt, ontvang je.’ of ‘You attract what you are.’ en ‘Wie goed doet, goed ontmoet.’ Gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Iedereen kent wel mensen die goed doen voor anderen, zo bewust mogelijk bezig zijn met hun gedachten en intenties en toch gigantische uitdagingen op hun weg krijgen. Op zo’n momenten zou je die wet van de aantrekkingskracht bijna toebrullen: ‘Rot toch op!’

Voor mijn gevoel is het eerder ‘You attract what you need to become who you are’ (je trekt aan wat je nodig hebt om jeZelf te worden). Want ook dat heeft te maken met aantrekkingskracht.

Als ik terugkijk op alle shit in mijn leven – ik kan er stilaan een mestbedrijf mee beginnen – dan heeft het me allemaal dichter bij meZelf gebracht. Daar was ik nogal heel ver van weg gewandeld. En nee, dat voelde al een tijd niet meer oké… al duurde het best lang voor ik me bewust werd van de reden van dat vaag en vervelend gevoel.

Zo’n periodes zijn absoluut klote als je er middenin zit. En hoewel je interne criticus je iets heel anders wil doen geloven, het bevat geen oordeel over jou. Je bent geen slecht mens omdat je slechte dingen overkomen.

Je mag eruit leren. Over wat jij belangrijk vindt. Over wie jij in wezen bent. Over wat jij het liefst van al met je leven wil aanvangen. Over wie er naast je staat.

Élke ervaring, positief of ronduit negatief en àlles daartussenin, helpt je dichter bij jeZelf te komen. Gemakkelijk? Nee! Stevig? Absoluut! De moeite waard? Ik vind van wel.