Schitterende gelukjes

Hoe moeilijk ik het soms ook heb – het afgelopen weekend kon wel tellen – het overheersende gevoel in mijn leven is contentement, tevredenheid. Er zijn zoveel zaken in mijn leven waarvoor ik diep dankbaar ben. En mijn dagen kennen heel wat kleine gelukjes.

Dat kan écht vanalles zijn. Een kind dat zich gezellig naast mij nestelt en komt knuffelen, een liedje dat me raakt, de tas dampende koffie die manlief voor me maakt, een kunstwerk van ‘een jonge Stevens’, een heerlijke douche, een kat die mijn schoot uitkiest als volgende chillplek, …

En dan zijn er nog de materialen waarmee mijn handen aan de slag gaan. Er zijn mensen die dat gevoel niet begrijpen en die mogen me dan op mijn woord geloven: ook dàt zijn echte gelukjes. 🙂

Haakgaren. Zacht katoen, een beetje prikkende wol, acryldraad met wat glitter erdoorheen. Terwijl ik dit schrijf, overvalt de gelukzaligheid me alweer.

En de zorgvuldig verzamelde juweelonderdeeltjes! Soms haal ik de doosjes boven enkel en alleen om er even naar te kijken. Instant happiness!

Weet je wat ook een gelukje is – en best een groot ook? De steun die ik hierin krijg van anderen. Geen gekochte cadeau’s meer voor mij, wel een bedrag om juweelbenodigdheden of garen van te kopen. Er wordt aan me gedacht bij de ontdekking van kralen die al jaren ongebruikt in een hoekje van de kast liggen. “An, kan je er iets mee doen? Heb jij die graag?”

Mijn dankbaarheid is groot. Niet alleen omdat het me toestaat om te blijven prutsen en prullen, ook – en misschien vooral – omdat het me helpt bij mijn herstelproces.

Een geluksvogel, ook dàt ben ik!