Just be – gewoon ‘zijn’

Wat zijn velen van ons dat niet gewend, om gewoon te ‘zijn’. Niet de hele tijd te doen – ook geassocieerd met de mannelijke energie – maar enkel te zijn, aanwezig in het moment, bewust ervaren, met open armen ontvangen van wat gezien, gehoord en gevoeld wil worden. Die vrouwelijke energie ging door de eeuwen heen verloren en mag er stilaan weer meer en meer zijn. Willen we een evenwicht bereiken dan is dat ook nodig. Want er bestaat geen licht zonder donker, geen warm zonder koud en geen dag zonder nacht. Die dualiteit omarmen, beide aspecten alle bestaansrecht gunnen en op die manier evenwicht en eenheid bereiken, dat is een steeds weerkerend thema in mijn leven. Misschien ook in dat van jou…

Vanmorgen ontwaak ik met moeder aarde nog vers in mijn gedachten. Ik voel dat ik iets wil schrijven, al besef ik met mijn nog niet wakkere brein nog niet wat. En dan volgt dit:

Wees als de zon

Neem elke dag een nieuwe start
Wees als het water
Volg de weg van de minste weerstand
Wees als de boom
Ga mee met de constante stroom van bloesemen, bloeien, loslaten en herbronnen
Wees als de aarde
Volg de seizoenen, verzet je er niet tegen
Wees de prachtige jij die je bent op dit moment
Laat alle ‘moetjes’ en ‘zou-tjes’ los
En ‘wees’ gewoon

???